onsdag 10 maj 2023

Ett guldkorn

Något som förändras när man flyttar från stan ut på landet är resan till jobbet. När jag bodde i stan tog det mig åtta minuter på cykel att ta mig till jobbet. Nu kör jag bil i en halvtimme.

Jag har inget emot att cykla på morgonkvisten, men åtta minuter är inte mycket att hänga i julgran. Man hinner inte njuta. När min lilla Toyota rullar iväg på grusvägen klockan sju på morgonen, och jag har en halvtimmes körning framför mig - då är jag lycklig.

2 kommentarer:

Karin sa...

Att köra bil är så avkopplande och meditativt att jag funderar allvarligt på att skaffa elbil. För att göra som jag gjorde förr (före klimatkris och bensinprishöjningar), nämligen köra en sväng för att tänka lite, det går ju inte för sig längre. Under en intensiv termin för länge sedan, då jag vikarierade som lärare, hade jag 22 km till och från jobbet. Alldeles lagom för att 1. tänka igenom dagen på väg till jobbet och 2. tänka igenom dagen på väg från jobbet!

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Ja, det är en stunds lisa för själen att köra bil. Jag har en hybrid som drar snålt med bensin, något bättre än en bil som drar mycket bensin eller diesel, men jag skulle också vilja ha en elbil.