fredag 26 maj 2023

Stenbumling

De reder ut situationen, lyckligtvis. Britta och Hans bedyrar båda två att det hela var en olyckshändelse och Benny upprepar vid flera tillfällen under resten av kvällen att de verkligen behöver röja i sin tvättstuga. Ut med allt och sen plocka in och lägga var sak på sin plats. Alla rena kläder till klädkammaren, de har ju inget i tvättstugan att göra. Vera föreslår att städgrejerna flyttas till städskåpet, och det är också en bra idé, tycker Benny.

Händelsen blir så utredd att de inte ens tänker på den sista timmen innan Vera och Hans beger sig hemåt. Då kretsar samtalet mestadels runt en stenbumling Hans tagit med. Den är intressant, för den innehåller både magmatiska och sedimentära bergarter. Det är inte helt ovanligt, men ändå spännande.

'Titta!' säger Hans och pekar. 'Här har korn av sediment cementerats samman, och här kan man se de magmatiska bergarterna gabbro och granit.'

'Ååh', säger Britta.

2 kommentarer:

Karin sa...

Nördvarning på Hans!Inget fel i att vara nörd, absolut inte, men en klok människa (kan det ha varit jag?) har sagt att man ska vara försiktig med att använda sitt nördområde som middagskonversation. I alla fall om man inte känner övriga middagsätare så väl. Och vad vet Benny egentligen om bergarter och varför?

Karin sa...

Mittåt: Benny vet inget om bergarter, såklart. Jag läste slarvigt och trodde att det var Benny som pekade ut det där sammancementerade sedimentet.