fredag 14 maj 2010

Sockerstoppet kap ?

Var nyss inne hos Katarina the reader och läste inlägg (med tillhörande bild!) om godiset Polly, OCH JAG KÄNDE INGENTING.
Det här måste vara något slags breakthrough. Jag är inte sugen på godis längre!
Jag som är den största godisråttan (råtta? Jag gillar inte råttor, vi säger bäver istället); den största godisbävern som gått i ett par skor! (Inte för att bävrar går i skor men ni fattar liknelsen.)

Okej, jag är inte godissugen längre...
Det känns inte som jag. Det känns som något superpraktexemplar av präktighet. (Fast då får man förstås tänka bort min virrighet, lathet och mitt allmänna sinne för oordning.)

Så nu är frågan:
Ska jag fortsätta på den här något gråaktiga vägen i livet, eller ska jag börja äta godis igen när min utlovade månad gått?


P.S. Jag har nästan inga andra laster.

21 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag har varit där. Kom på att jag inte ätit choklad på fyra månader. Kom inte ihåg hur det smakade (hemska tanke) så jag bestämde mig för att äta ett par bitar. LJUVLIGT GOTT! Sen var det kört igen :-) Jag äter nästan bara choklad när det gäller godis, och det tänker jag banne mig unna mig! Har du inga andra laster (?) tycker jag att du kan äta lite godis, men känns det ok nu...kanske du måste ta dig en funderare. Kram duktiga du :-)

Katarina sa...

Nu ska vi se.... du känner inget sug efter godis längre, och om 20 (?) dagar ska du vara tjänstledig i 7 månader för att skriva...

Du ska nog fortsätta undvika socker. Köpa hippieliknande kläder och enbart äta makrobiotiskt odlad mat. Börja med Qigong, kristaller och underliga örttéer.

Odla den bohemiska författarmyten helt enkelt. Image is everything. ;-)

cat sa...

Du bör nog hålla dig på den inslagna vägen. Jag avundas dig din förmåga att sluta med godis. Jag har ännu inte uppnått den inre styrka som behövs för ett sådant projekt.

Singelmamman sa...

Usch och fy nu måste jag ta på mig prkäktkofftan! Låt bli att äta godis till du verkligen känner att; nä sjutton vad jag vill ha den där, det där godiset. Ät då. Men om du klarat den här månaden, och känner att; ok var det inte värre än sä här, så fortsätt låta bli socker. Jag har nästan inte heller några laster...

(puh vad jobbigt det var, att vara så präktig)

XXX sa...

För att svara på den frågan måste vi först veta följande; A) Vill du vara sockerberoende? B) Mår du bättre med eller utan godis? C) Vilka är dina övriga laster? (Den sista frågan påverkar iofs inte min dom men kan vara lite trevligt att veta ändå)

Så, när du har besvarat dessa frågor ska du få mitt råd.

Agneta sa...

Börja inte äta godis igen, Nilla.
Jag har också varit godisråtta eller bäver eller varför inte iller? Och jag kände sorg när jag slutade äta... Men nu känns det "fett bra"!

Och glöm det där med att äta "lite" godis, det finns inte, det funkar inte! Med godis är det allt eller inget som gäller.
Och jag lovar dig, du ångrar dig om du börjar äta godis igen. För det ÄR inte så himla gott med raffinerat socker, färgämnen, andra tillsatser och E-nummer.

Choklad till kaffet går bra, för choklad är inte godis. Men inga hetsätarmängder!

Malla sa...

jag säger lite som de övriga - vad vill du och hur känns det? blir vardagen grå utan karra? fikar du ngt? en fikabit då man hälsar på eller får påhälsning är ju inget man blir sockerberoende av. Jag skulle nog fortsätta! :) (att sluta alltså)

Anonym sa...

Är man präktig om man inte äter godis? Nä, det tror inte jag! Är man tråkig och grå utan godis? Nä det tror jag inte heller!
Du har ju kommit så här långt (fasen va duktig du är) Kör på Nilla. Du är superduper duktig. Heja, heja..

Snäckskalsdalen. sa...

......är godis det godaste du vet, så ät det!
.....jag älskar knäckebröd och riktigt (helst norskt) smör, och jag äter det fast jag kanske inte borde, men du milde, lite måste man väl kunna unna sig.
....nu vet du ju att du KAN låta bli om det skulle bli så att du MÅSTE låta bli av någon anledning....
....och jag, katten Pippi låter sig dessutom gosas med jättemycket för att vara katt.....hon skriker när hon vill att man ska gosa med henne......
kram

Camilla sa...

Ät bara på lördagar!
Liiite måste man ju få synda ;)
Ha en kanon fredag.
Kram!

Ewa sa...

Om du inte är sugen, skit i chokladen :O) Kram

Magica de Hex sa...

Hörrududu ... Jag har inte ätit godis sen i mitten av januari, då jag började viktväkta. Jag är för det mesta inte sugen på sötsaker längre - utom ibland efter en god middag. För dessa tillfällen har jag alltid en mörk chokladkaka liggande i kylen som jag då tar en eller två bitar av. Enligt forskningen så "tappar" man sötsuget när sockret försvunnit ur kroppen vilket tar ca 4-5 veckor. Att börja igen verkar förödande, iaf för mig. Jag har gått ner 8 kg och ska förhoppningsvis plocka bort 4-5 kg till. Jag kommer nog aldrig mer att kunna äta godis, om jag vill vara smal vill säga. Och det vill jag ju. Men du har väl inga viktproblem? Och förresten - vilka är de andra lasterna du nästan inte har...?

Ulrika sa...

Jag är förstummad.

Jag ska inte vara präktig alls utan bara vara imponerad av att det g å r att sluta med godis.

Jag önskar jag kunde sluta, men jag är nöjd med att jag äter betydligt mindre än förr, jag har inte så många andra laster så jag fortsätter äta några godisar när jag är sugen.
För mig har problemet varit mer att jag ätit trots att jag inte varit direkt sugen alltid.

Lycka till!

Märta sa...

Du får helt enkelt skaffa dig någon annan last! Eller acceptera att du har en sjutusan till karaktär! Grattis och bra jobbat!

Maj Korner sa...

Om du inte är sugen så verkar det ju knäppt att äta godis igen. Det är ungefär som att äta paltbröd fast man inte gillar det.

Jag kan inte sluta med godis för då får jag brist på laster. Den summan ska ju vara konstant och jag har så få. Singel som jag är.. :-p

Malde sa...

Fortsätt med sockerstopp du! Jag tycker att du är urduktig som har fixat det så här långt, så varför bryta en god vana? Det finns en del andra ingredienser i godis som man inte vill veta om...

För mig räckte det att få veta att jag har typ 2 diabetes för att tappa godissuget... Det känns väldigt bra. Men visst får jag godissug ibland nu också, men mer sällan och inte pallar jag att äta lika mycket som förr heller :-D

Må så gott!

Åsa Hellberg sa...

Skit du i sockret, det fyller ju ingen större funktion mer än att stoppa sug som du inte har...men får tillbaka (been there, done that).

Miss Upsey Daisy sa...

Socker är knark. En bit och man trillar dit fortare än kvickt.

Gafflan sa...

Gör som du vill men visst känns det lite härligt när du inte känner att du måste ha godis NU!
Bravo Nilla!
Kram.

nillas liv på pinnen sa...

Fru Venus: Hm, min plan är att äta en liten bit choklad (eller två) och INTE åka dit. Vischau om det kan gå?

Katarina: Kan jag få slippa det där med Qigong, kristaller och underligT örtte, tror du? I övrigt ska jag totally omfamna hela hippiekulturen.

Cat: Inre styrka? Haha.

Single: Vi kan typ starta de lastlösas förening. Du får vara ordförande.

Tvillingen: A) Nej.
B) För komplicerad fråga. C) Jadu...det beror på vad man menar med last...

Sos: Tja bäverkompis, om jag får äta lite choklad så kan jag nog skita i resten. Tror jag just nu i alla fall.

Malla: Karra! =) Det hörs att du är från Norrland.

Tant Björn: Säg inte att jag är duktig, då är risken att jag börjar äta igen... (Vem vill vara duktig, liksom???)

Snäckskal: Eh...ja, jag kan ju börja unna mig knäckebröd...(Känns som jag gjort ett nerköp...)

Camilla: Att bara äta på lördagarna skulle totally förstöra fredagarna. Out of the question, som vi engelsklärare säger.

Ewa: Nja, just chokladen tror jag inte jag skiter i. Men resten.

Magica: Känns underbart att jag inspirerade dig till att skriva ett inlägg! De andra lasterna har jag i tryggt förvar.

Ulrika: Att äta fast jag inte är sugrn vet jag allt om. Man måste ju till exempel äta upp det man har så det inte ligger och dräller till morgondagen.

Märta: Sjutusan till karaktär har jag inte, i så fall hade jag haft ett helt annorlunda liv. Så jag får ta det där alternativet med att skaffa mig andra laster.

Maj: Kanske inte exakt samma sak; godis och paltbröd. Men ungefär.

Malde: Om jag fick diabetes eller något så skulle jag också lägga om livsstil på stuberten. Nu har jag ju inte det...Men man kan ju kanske mota Olle i grind...

Åsa: Jag tror jag nästan-skiter i sockret. Gott nog, hoppas jag.

MUD: Ja ja.

Gafflan: Och hur går det för dig då??? (Jag har problem med att kommentera på din blogg på min hemdator. När jag gör det startas hundra sidor upp (datorn får spelet) och jag måste stänga ner den...=(

* M E T T E * sa...

Du är så duktig! Heja heja!